Meditatie

Op deze pagina vind je alle informatie over meditatie:Wat is meditatie?

Met meditatie maak je je los van de gedachten die continu door je hoofd gaan en richt je je op het hier-en-nu. Op die manier maak je contact met jezelf. Je concentreert je aandacht naar binnen, bijvoorbeeld naar je ademhaling, een vast punt in je lichaam of één bepaalde gedachte. Word je tijdens het mediteren afgeleid door nieuwe gedachten, dan stuur je die als het ware weg en keert terug naar hetgeen je je aandacht op had gericht. Als dit je lukt -en dat vraagt wat oefening- zal je een enorme rust en vrijheid ervaren.


Wanneer kan meditatie helpen?

Meditatie geeft ontspanning, maar ook energie om de rest van de week meer in balans te zijn. Daarom is meditatie per definitie geschikt als je:
  • Last hebt van stress en spanningen.
  • Moeite hebt met slapen.
  • Fysieke klachten hebt waar geen medische oorzaak voor gevonden is.
  • Een druk leven leidt en even stoom wilt afblazen.Meditatiesessies: hoe werk ik?

Ik geef meditatie in kleine groepjes van maximaal 5 personen. Hierdoor is er veel ruimte voor individuele aandacht.

Na een uitgebreide ontspanningsoefening en een ademhalingsoefening beginnen we met de meditatie. Na afloop vindt er altijd een nabespreking plaats. Hoe heb je de meditatie ervaren? Wat voelde je? Hoe ga je naar huis?

Iedere eerste donderdag van de maand kun je bij me terecht voor meditatie. Ik bied twee soorten meditatie: geleide meditatie en stiltemediatie. Deze komen een-voor een aan bod./

Meditatiesessies duren 45 minuten en de bijdrage is €15 per sessie. Neem contact met me op voor meer info en om je aan te melden.