COACHING / COUNSELING

Wat is coaching / counseling?

Bij coaching / counseling houd ik je een spiegel voor, waardoor je inzicht krijgt in je problemen en blokkades. Hierdoor kun je ermee leren omgaan en beter functioneren in het dagelijks leven.

Ik maak bij mijn coaching gebruik van onder andere cognitieve gedragstherapie. Dit is een vorm van psychotherapie. Ik leer je op een systematische manier om te gaan met de dingen waar je last van hebt. Dit kunnen negatieve gevoelens zijn, somberheid of angst, veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen in het verleden. Bij cognitieve gedragstherapie doorloop je een aantal stappen. Eerst beschrijf je een gebeurtenis waarbij je je slecht voelde. Je verwoordt de gedachten die je toen had, de emoties die je erbij voelde en hoe je reageerde. Vervolgens kijk je of de gedachten die je had wel kloppen. Door je gedachten aan te pakken, kun je je gevoelens beïnvloeden.

Cognitieve gedragstherapie is een goed alternatief voor hypnotherapie. Het is een veel toepaste vorm van therapie die bewezen effectief is.

Wanneer kan coaching / counseling helpen?

Coaching / counseling door middel van gedragstherapie kan je helpen bij:

  • Angst
  • Depressie, somberheid
  • Dwangmatige problemen
  • Relatieproblemen
  • Opvoedproblemen
  • Problemen op het werk of op school

Om coaching / counseling succesvol te laten zijn, moet je wel bereid zijn om de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Duur van de therapie

Eén sessie duurt ongeveer zestig minuten. Hoeveel sessies je nodig hebt, hangt af van je klachten. Na het intakegesprek kan ik hier wel een inschatting van maken.


Let op: deze therapie wordt niet vergoed