OVER ALEV

Waarom ik psychosociaal hypnotherapeut ben geworden?

Na jarenlang in de psychiatrie te hebben gewerkt, ben ik in 2012 de vierjarige opleiding tot hypnotherapeut bij Academie Hypnos gaan doen. Waarom? In die tijd kreeg opeens last van nachtmerries. Ik had het gevoel dat daar meer achter zat, maar ik wist niet wat. Bij toeval kwam hypnotherapie op mijn pad. Ik heb enkele sessies gedaan en dat heeft me enorm geholpen. Ik kwam erachter waar de nachtmerries door veroorzaakt werden en kon dit een plek geven. Daardoor verdwenen ze. Deze bijzondere ervaring wilde ik met andere mensen delen. Bij de Academie Hypnos heb ik naast hypnotherapie, me ook andere methodes eigen gemaakt, zoals: familieopstellingen, mindfulness, psychotherapie, DRT en Bevrijd Jezelf Techniek.

Wat mij drijft

In de psychiatrie heb ik ook persoonlijke begeleiding gedaan. Mijn eerste cliënt stond bekend als niet te begeleiden. Hij sprak met niemand, wilde niet van zijn kamer af en was boos en vaak agressief. De eerste weken ben ik iedere ochtend 15 minuten bij hem gaan zitten, vaak zonder iets te zeggen. Ik liet merken dat ik niet bang voor hem was en dat hij gezien en gehoord werd. Na een aantal weken begon hij tegen me te praten en na een jaar kwam hij uit zijn kamer om naar mij te vragen. Hij was een ander mens.

Deze man sloot zich niet in zijn kamer op omdat hij dat wilde, maar omdat hij niet anders kon. Zo kunnen wij allemaal opgesloten zijn in ons gedrag, onze gedachten of angsten. We willen het niet, maar we kunnen niet anders door wat we hebben meegemaakt en hoe dat ons heeft gevormd. Door inzicht te krijgen en situaties opnieuw te beleven, kun je vastgeroeste patronen loslaten en meer ontspannen en in balans leven. Het geeft mij voldoening om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.