Hypnotherapie in het kort

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van trance. Trance is een staat van zijn waarbij de cliënt wel bij bewustzijn is maar er veel meer contact wordt gemaakt met het gevoel en ware zelf. Het denken valt op de achtergrond en de cliënt komt in een staat van diepe, steeds diepere, ontspanning. Er treed een hoge vorm van concentratie op die heel geleidelijk aan verloopt.

Hierdoor is het mogelijk dat alle aspecten die een verstorende factor kunnen zijn, zoals gedachten, geluiden, ongemakken, niet meer opgemerkt worden. De cliënt is in staat naar binnen te keren voor zelfonderzoek en in contact te komen met ervaringen die in het onbewuste zijn opgeslagen te herleven op een veilige doch sterke manier. Onverwerkte gevoelens komen zo boven tafel om alsnog ruimte te krijgen en erkend te worden. Tevens is hypnotherapie een uitermate goede manier om cliënten te ondersteunen in het opbouwen van een positief zelfbeeld door fijne gevoelens te ankeren, of wel versterken. Zo wordt er steeds meer gebouwd aan meer zelfvertrouwen.

Doordat hypnotherapie met trance werkt worden gevoelens en gebeurtenissen vanuit een veel dieper maar tegelijkertijd aangenamere wijze beleefd. Er is een verbinding tussen lichaam, geest, en ziel en juist door die extra dimensie is het ondergaan van een sessie elke keer weer een beetje magisch. Hypnotherapie is aan te raden voor vele psychologische problemen en helpt cliënten om inzichten te krijgen in zichzelf en hun gedrag. Lees hier meer over hypnotherapie.

Gesprek laden