Virtuele maagband ervaringen: heeft het zin of is het onzin?

Virtuele maagband ervaringen

Virtuele maagband ervaringen: heeft het zin of is het onzin?

Als hypnotherapeut ben ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gewichtsverlies en gezondheid. Een virtuele maagband is een innovatieve methode die mensen kan helpen om op een veilige en effectieve manier af te vallen. Het is een niet-chirurgische ingreep waarbij hypnose wordt gebruikt om het gevoel van een volle maag na te bootsen.

In dit artikel zal ik meer vertellen over wat een virtuele maagband is, hoe het werkt en waarom wij niet kiezen om het een 'virtueel maagband-traject' te noemen. Lees verder en ontdek hoe onze 'fit in je lijf' ook jou kan helpen om je streefgewicht te bereiken.

 • Wat is een virtuele maagband?
 • De onderliggende oorzaken zijn erg belangrijk
 • Voordelen van een virtuele maagband
 • Nadelen van een virtuele maagband
 • Virtuele maagband ervaringen bij Durna Hypnotherapie
 • Meer virtuele maagband recensies
 • Wat zijn de kosten van een virtuele maagband?
 • Kun je in aanmerking komen voor een vergoeding?
 • Conclusie: heeft een virtuele maagband zin of is het onzin?
 • Wat is een virtuele maagband?

  Een virtuele maagband is een niet-chirurgische techniek die gebruik maakt van hypnose om het gevoel van een volle maag na te bootsen, waardoor iemand minder eet en op een veilige manier kan afvallen. Het is een alternatief voor de chirurgische ingreep van een echte maagband, waarbij een fysieke band om de maag wordt geplaatst om de maaginhoud te beperken.

  Bij een virtuele maagband wordt in plaats daarvan het onderbewustzijn getraind om te denken dat de maag kleiner is, waardoor men minder honger heeft en minder eet.

  De onderliggende oorzaken zijn erg belangrijk

  Echter is uit onderzoek gebleken dat op het moment dat je alleen deze behandeling ondergaat met hypnose de meeste cliënten na een jaar weer net zo veel aankomen als dat ze in eerste instantie waren.

  Daarom is het van uiterst belang dat er gekeken wordt naar de onderliggende oorzaken. In het traject zullen we dus ook kijken naar je dagelijkse leven en welke triggers, oftewel aanleidingen, er zijn. Daarnaast geven wij suggesties, tips en adviezen wat betreft gezonde voeding en lifestyle.

  In de praktijk wordt er grondig gekeken naar alle eventuele oorzaken die ervoor zorgen dat jij op dit moment nog ongezonde eetpatroon hebt. Deze oorzaken worden uiteraard behandeld doormiddel van vele methodes die tot je beschikking zijn in onze praktijk. Ook krijg je begeleiding daar waar nodig is op afstand via de telefoon of mail. Uiteraard zijn hier geen extra kosten aan verbonden.  Voordelen

  Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een virtuele maagband om gewicht te verliezen. Hier zijn er een aantal:

  1. Het allergrootste voordeel is dat je zelfliefde ontwikkeld: Vanuit zelfliefde kan je ontplooien en doen wat voor jou goed voelt. Cliënten hebben al eerder geprobeerd hun leven te veranderen doormiddel van wilskracht. Soms lukt dat, maar als er onderliggende trauma of andere problemen (zoals angst loslaten) spelen dan is dit op lange termijn heel moeilijk vol te houden. Doordat je in therapie gaat, zal je meer inzicht krijgen, kom je achter de (onbewuste) beweegredenen en ontwikkel je meer compassie voor jezelf.
  2. Niet-invasief: Een virtuele maagband is een niet-chirurgische methode om gewicht te verliezen, wat betekent dat er geen operatie nodig is. Dit vermindert de risico's en hersteltijd die gepaard gaan met een operatie
  3. Geen fysieke veranderingen: Bij een echte maagband wordt er fysiek in het lichaam ingegrepen. Bij een virtuele maagband is er geen sprake van fysieke veranderingen en is er dus geen littekenvorming.
  4. Blijvend effect: Met een virtuele maagband wordt er gewerkt aan het onderbewustzijn, waardoor er een blijvend effect kan optreden. Mensen die een echte maagband laten plaatsen, moeten deze in sommige gevallen later weer laten verwijderen.
  5. Betere gezondheid: Gewichtsverlies kan leiden tot een verbetering van de gezondheid, zoals vermindering van bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel.
  6. Meer zelfvertrouwen: Wanneer mensen afvallen, kan dit leiden tot meer zelfvertrouwen en een beter gevoel over hun uiterlijk en gezondheid.


  Nadelen

  Hoewel een virtuele maagband voor sommige mensen een effectieve methode kan zijn om gewicht te verliezen, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan deze techniek. Hier zijn er een aantal:

  1. Geen garantie voor succes: Hoewel een virtuele maagband voor sommige mensen effectief kan zijn, is er geen garantie dat het voor iedereen werkt. De resultaten kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals iemands eetgewoonten en motivatie.
  2. Geen behandeling van onderliggende problemen: Een virtuele maagband is gericht op het verminderen van de hoeveelheid voedsel die wordt geconsumeerd, maar het pakt niet noodzakelijkerwijs de onderliggende problemen aan die tot overeten kunnen leiden, zoals stress of emotie-eten. Bij Durna Hypnotherapie Heemskerk kiezen we daarom voor een gezondheidstraject.
  3. Mogelijke bijwerkingen: Hoewel er geen fysieke ingreep plaatsvindt bij een virtuele maagband, kunnen sommige mensen na de hypnose-sessie last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid of licht in het hoofd.
  4. Kosten: Een virtuele maagband wordt niet altijd vergoed door zorgverzekeraars. Dit kan een belemmering vormen voor sommige mensen die geïnteresseerd zijn in deze methode.
  5. Vereist inzet en motivatie: Net als bij elke andere vorm van gewichtsverlies, vereist een virtuele maagband inzet en motivatie om succesvol te zijn. Het is geen 'quick fix' en vereist een blijvende verandering in levensstijl.


  Zoals al eerder benoemt klopt het beeld dat door de media of andere instanties gecreëerd wordt niet. Zolang je niet bereidt bent om aan jezelf te werken, om je eigen monsters in de ogen aan te kijken en deze te overwinnen zal je niet op lange termijn krijgen wat je nodig hebt. Ondanks dat wij vallen onder alternatieve geneeswijzen zijn onze trajecten diepgaand, confronterend en enorm transformerend. Zoals u dat ook kunt nalezen in onze uitstekende reviews. Deze cliënten hebben zich in vertrouwen toegewijd aan het traject waar ze aan begonnen zijn met als resultaat dat ze nu anders in het leven staan.

  Ervaringen bij Durna Hypnotherapie

  Reviews kunnen een nuttig hulpmiddel zijn bij het kiezen van een geschikte hypnotherapeut voor een virtuele maagband of andere behandeling. Het is belangrijk om te weten wat andere mensen hebben ervaren tijdens hun behandelingen, omdat dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen in de therapeut en het vergroten van het vertrouwen in de behandeling.

  Hieronder kunt u enkele reviews teruglezen die zijn gegeven aan Durna Hypnotherapie Heemskerk, zodat u een idee krijgt van wat u kunt verwachten van deze praktijk.

  Meer recensies

  Zoals gezegd kunnen reviews en feedback van andere mensen die een virtuele maagband behandeling hebben ondergaan, een waardevolle bron van informatie zijn voor iedereen die overweegt deze methode te gebruiken om gewicht te verliezen. Door de ervaringen van anderen te lezen, kan men een beter beeld krijgen van wat de behandeling inhoudt, hoe effectief deze is en wat de eventuele voor- en nadelen zijn.

  Hieronder zal ik enkele tips geven voor het vinden van meer virtuele maagband recensies, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over uw eigen behandeling. U kunt alle recensies (maar liefst 71 van 5 sterren) hier lezen.

  Wat zijn de kosten van een virtuele maagband?

  De kosten van een virtuele maagband zijn gelijk aan de kosten van een behandeltraject. Dat betekent in ieder geval een intake, sessies t.w.v. van 8 uur, begeleiding op afstand, kennis en informatie doormiddel van boektips, gratis audio en informatie via social media. Dit proces doe je niet alleen. Je krijgt veel meer dan eens in de zoveel tijd een sessie. Bekijk hier onze tarieven.

  Heb je het financieel moeilijk? Wil je heel graag hulp en ondersteuning? Vraag dan naar onze speciale tarieven. Wij willen graag iedereen die werkelijk aan zichzelf wil werken deze mogelijkheid bieden.

  Kun je in aanmerking komen voor een vergoeding?

  Onze therapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten. Daarnaast zijn we aangesloten bij de erkende klachtencommissie van de overheid en bij de RBCZ. Hierdoor komen veel van onze behandelingen in aanmerking voor een vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering (onder alternatieve geneeswijzen). Onderzoek altijd zelf of dit bij jou ook het geval is.


  Conclusie: heeft een virtuele maagband zin of is het onzin?

  Het is bij ons gebleken dat het niet nodig is om in deze hype mee te gaan en daarom noemen wij het Fit in je lijf - traject. Wij plaatsen dan ook niet een zogenaamde virtuele maagband.

  Denk maar eens aan mensen die je kent of waarvan je hebt gehoord die een medische maagband hebben laten plaatsen. Helaas blijkt dat na een aantal jaar veel van deze mensen weer zijn aangekomen. Oorzaak: onverwerkte onderliggende problemen en geen verandering in leefgewoontes.

  Wil jij iemand zijn die het hef in eigen handen neemt, niet gaat voor een tijdelijke oplossing maar voor blijvende transformatie zowel lichamelijk als geestelijk? Neem dan contact met ons op.

  Durna praktijk voor hypnotherapie in Heemskerk staat voor je klaar!


  Gesprek laden